Kies de best passende verzekering voor je huis.

25 jan Kies de best passende verzekering voor je huis.

Een nieuw jaar, een nieuwe woning. Verhuizen, iedereen kijkt er vaak tegenop. Tijdens deze vaak ongeorganiseerde periode vergeet je makkelijk je woonverzekering en andere verzekeringen aan te passen. Laat deze taak niet liggen, want het kan je geld besparen!

Ook als je in je huidige woning blijft wonen, moet je volgens het Nibud je polis in de gaten houden. Stel jezelf de vraag of de waarde van je inboedel nog wel overeenkomt met het bedrag waarvoor je verzekerd bent. Jaren nadat je de verzekering hebt getekend kan er veel gebeurt zijn, denk hierbij aan een inbraak waarbij dure spullen zijn gestolen.

Welke verzekeringen heb je nodig?
Huurders kunnen gemakkelijk een inboedelverzekering afsluiten. Deze vergoedt schade aan losse spullen in het huis, veroorzaakt door brand, diefstal of een storm.Huiseigenaren komen er vaak niet vanaf met alleen een inboedelverzekering. Het is niet wettelijk verplicht, maar vaak wel een eis van hypotheekverstrekkers, om ook een opstalverzekeringaf te sluiten. Deze dekt de schade van alles dat vastzit aan de woning.
Stellen die gezamenlijk een woning hebben gekocht wordt ook geadviseerd om een overlijdensrisicoverzekeringaf te sluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat de ene partner in het huis kan blijven wonen, als de ander overlijdt voordat de hypotheek afgelost is.

Hoe verzeker ik voordelig?
Volgens het Nibud kost een uitgebreide inboedelverzekering voor een tussenwoning €13,50 per maand. Een opstalverzekering in een goedkope regio kost tussen de €13,00 en €28,00 per maand. En voor een overlijdensrisicoverzekering betaal je €9,00 tot €37,00 per maand.
Hoe beter je je huis beschermt, hoe hoger de premiekorting. Dit kan oplopen tot wel 20% korting. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie uitvalt. Het bundelen van verzekeringen in een pakket leidt ook tot lagere maandlasten.

Hoe kan ik valkuilen voorkomen?
Het is belangrijk om de tijd te nemen tijdens het regelen van de passende verzekeringen. Over de kleine letters wordt vaak nonchalant gedacht, terwijl deze ongewenste verassingen kunnen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage veroorzaakt door kapotte voegen en kitnaden.
Of, heb je je appartement laten opknappen voor meer luxe in vergelijking tot de andere appartementen in het complex? Beide situaties brengen verschillende gevolgen met zich mee.

Wilt u voordelig verzekeren en op de hoogte gebracht worden van de mogelijkheden en de gevolgen. Dan helpen wij u graag met het in kaart brengen van uw toekomstige financiële situatie. Ons advies is persoonlijk, onafhankelijk en maatwerk. De kosten voor het eerste gesprek nemen wij graag voor onze rekening.

Telefoon: 06 2802123 of 06 27072998

Email: info@vanandelfinancieeladvies.nlof info@vanandelhypotheken.nl

www.vanandelhypotheken.nlof www.vanandelfinancieeladvies.nl