Kosteloos uw aflossingsvrije hypotheek aanpassen.

02 okt Kosteloos uw aflossingsvrije hypotheek aanpassen.

Geldverstrekkers ABN Amro, Rabobank, ING en de SNS bank hebben een brief ontvangen van Vereniging Eigen Huis om deel uit te maken van de ‘Aflossingsblij-campagne’. Deze campagne van Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) streeft naar het schrappen van de bankkosten wanneer woningeigenaren hun aflossingsvrije hypotheek willen aanpassen. Door deze drempel met meerdere banken te schrappen zullen veel woningeigenaren minder opkijken tegen het veranderen van hun voordelige aflossingsvrije hypotheek en zal de campagne gaan werken.

Woningeigenaren kijken op tegen het veranderen van hun hypotheek vorm omdat de boeterente kan oplopen tot wel duizenden euro’s, hoewel tegelijkertijd de maandelijkse hypotheeklasten zullen stijgen doordat er wordt afgelost. De‘Aflossingsblij-campagne’ streeft naar een aantrekkelijkere overstap van hypotheekvorm. Daarom zullen geldverstrekkers tijdens deze campagne mensen met een aflossingsvrije hypotheek bewust maken van de mogelijke gevolgen als de hypotheek na 30 jaar afloopt.

Na deze 30 jaar moet de lening zijn afgelost, is dat niet het geval dan is er een mogelijkheid tot het verlengen van de lening. Echter is deze verlenging alleen mogelijk wanneer het inkomen toereikend genoeg is, wanneer dit niet

 

het geval is kan dit hele complexe gevolgen geven. Om deze complexe gevolgen voor te zijn is het voor een hele grote groep woningeigenaren noodzakelijk om in actie te komen om hun toekomstige financiële situatie te schetsen en de passende maatregelen te nemen. Voor woningeigenaren met een aflossingsvrije hypotheek duurt het nog 10 tot 15 jaar voordat hun lening afloopt.

Als gratis hulpmiddel kan iedereen met een aflossingsvrije hypotheek een scan doen via https://www.scanuwaflossingsvrijehypotheek.nl/p/HypotheekRisicoscan. Deze wordt aangeboden door Vereniging Eigen Huis om te checken of het nodig is om in actie te komen.

 

Is dit daadwerkelijk het geval of wilt u evenwel de toekomstige financiële situatie in kaart brengen, dan helpen wij u hier graag bij. Ons advies is persoonlijk, onafhankelijk en maatwerk. De kosten voor het eerste gesprek nemen wij graag voor onze rekening.

Telefoon: 06 2802123 of 06 27072998
Email: info@vanandelfinancieeladvies.nlof info@vanandelhypotheken.nl

www.vanandelhypotheken.nlof www.vanandelfinancieeladvies.nl