Toetsing bij senioren kan nu, met de huidige woonlasten, ook zonder NHG, voor lagere maandlasten.

19 jul Toetsing bij senioren kan nu, met de huidige woonlasten, ook zonder NHG, voor lagere maandlasten.

De senioren van nu willen zolang als dat het kan onafhankelijk blijven en geld besparen op de woning om zo bijvoorbeeld hun (klein)kinderen te kunnen ondersteunen. Als een van de eersten biedt A.S.R. de mogelijkheid aan om een toetsing te doen aan de hand van de werkelijke/huidige maandlasten voor zowel met-als zonder NHG. Op deze manier is het voor senioren mogelijk om door te stromen naar een nieuwe woning met lagere maandlasten.

Lagere maandlasten
Het maximale hypotheekbedrag wordt vastgesteld door een annuïtaire toets. Vaak wordt er door senioren gekozen om kleiner te gaan wonen, dit kan nadelig uitpakken aangezien veel senioren namelijk een (deels) aflossingsvrije hypotheek hebben. Door deze manier van toetsing kan dit betekenen dat zij de hypotheek voor de nieuwe woning niet kunnen betalen, ook wanneer de werkelijke maandlasten van de nieuwe woning lager zijn dan die van de huidige woning. Onder andere A.S.R. heeft het vanaf 1 juli mogelijk gemaakt om voor deze doelgroep een toetsing te kunnen uitvoeren op basis van de werkelijke maandlasten.

Voorwaarden
Om voor deze toetsing in aanmerking te komen moet er aan enkele voorwaarden voldaan worden;

  • De rente moet minimaal 20 jaar vastgezet worden
  • De klant is al in het bezit van een woning
  • De klant ontvangt nu AOW of bereikt binnen 10 jaar de AOW-leeftijd
  • Na verhuizing zijn de maandlasten gelijk of lager dan de huidige maandlasten

Iets voor u?
Het is zeker de moeite waard om uw mogelijkheden te bekijken en eventueel aan te passen aan uw huidige wensen. Hypotheek is maatwerk, niet alleen bij de koop van uw eerste huis maar wellicht nog meer bij de koop van een ander huis of het aanpassen van uw huidige hypotheek.

Wilt u deze toetsing ook afnemen? Informeer naar uw mogelijkheden bij Van Andel Hypotheken. Wij geven persoonlijk, onafhankelijk maatwerk en het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening!

Neem voor vrijblijvend contact met ons op. www.vanandelhypotheken.nl of www.vanandelfinancieeladvies.nl