Vastzetten hypotheekrente voor langere tijd steeds aantrekkelijker.

30 jul Vastzetten hypotheekrente voor langere tijd steeds aantrekkelijker.

Lange rentevaste periode wint aan populariteit.

Hypotheken met een langere rentevaste periode – zoals 15 of 20 jaar – zijn sinds 2012 verdubbeld in populariteit. Dit door de historisch lage rente. Uit cijfers blijkt dat in 2012 één op de zes hypotheken is afgesloten op basis van een langere rentevaste periode (11 tot 20 jaar vast). In 2014 geldt dit voor maar liefst één op de drie hypotheken.

De laagste hypotheekrente voor een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 20 jaar is nu 4,0%. Die van 15 jaar nu 3.6%. Tussen 2004 en 2014 kwam de rente voor een 20 jaar vaste hypotheek in de buurt van 4,8%. In 1994 was de laagste rente voor deze periode zo’n 5,5%.

Hoewel een hypotheek met een langere rentevaste periode aan populariteit wint, kiezen de meeste huizenkopers nog steeds voor een hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar. Dit geldt voor ongeveer de helft van alle hypotheken.
De hypotheekrente voor een 10 jaar vaste hypotheek is ook nog nooit zo laag geweest. Uit het meest actuele overzicht met hypotheekrentestanden blijkt dat de laagste rente voor een annuïteitenhypotheek met Nationale Hypotheek Garantie en een rentevaste periode van 10 jaar 3,15% is.

Voorts kennen wij als Huis en Hypotheek bij een aantal geldverstrekkers een arrangementkorting. Dit kan  nog eens 0.2% extra korting met zich mee brengen waardoor het 10 jaars tarief op 2.95% uitkomt.

Actuele rentetarieven klik hier.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of mailen naar h.vanandel@huis-hypotheek.nl